krem z zupy fasolowej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
białą fasolę moczymy w zimnej wodzie przez noc. Następnie spłukujemy, napełniamy świeżą wodą (1,5 l) i gotujemy na kuchence. W tym czasie posiekaj głowę cebuli i smaż na oliwie z oliwek, aż będzie przezroczysta. Następnie upewnij się, że kolor cebuli się nie zmienia. Umyte ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Po ugotowaniu fasoli posolić zupę i dodać kostki ziemniaków ze smażoną cebulą. Gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe. Za pomocą blendera zmiel zawartość patelni, a następnie przetrzyj przez sito, aby uzyskać delikatność i kremową konsystencję. Puree zupę wkładamy z powrotem do ognia, dodając niskotłuszczową śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Zupa fasolowa-krem jest gotowy, wlać do talerzy, posypać świeżymi ziołami. Grzanki pszenne bardzo dobrze komponują się z tą zupą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Beztłuszczowa śmietana - 59 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g