skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kiedy byłem nastolatkiem, moja mama nauczyła mnie robić kapuśniak z kiszonej kapusty. Powiedziała wtedy, że jeśli dziewczyna umie gotować to jedzenie, jej mąż nigdy nie będzie głodny. Jak miała rację! Często gotuję to pierwsze danie dla mojego męża w dni powszednie, jest zadowolony, a dla mnie ten przepis kulinarny jest prosty. tak więc szczegółowo, jak przygotować to danie. Na początek gotujemy bulion mięsny z dowolnego mięsa lub kości (jak wolisz). Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Obierz również cebulę, drobno posiekaj i smaż na patelni na gorącym oleju roślinnym wraz z ziemniakami. Następnie wlej bulion mięsny. Pokrój paprykę, w tym celu pokrój każdą paprykę na pół, obierz, umyj, pokrój w kostkę i razem z pomidorami bez skórki połącz je z ziemniakami. Teraz doprawiamy całą masę papryką, solą, pieprzem. Następnie przepuszczamy czosnek przez prasę bezpośrednio do zupy i gotujemy przez około 10 minut. Teraz bierzemy kapustę o średniej zawartości kwasu, lekko ją siekamy, wkładamy do zupy i gotujemy na małym ogniu przez około 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g