płatki owsiane z rodzynkami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc najpierw musisz kilkakrotnie dokładnie spłukać płatki, aby uwolnić je od nadmiaru łuski. Po umyciu płatków owsianych wlej wodę i mleko do małego rondla, zagotuj płyn. Następnie dodaj trochę wody, wlej miód do płynu i wlej płatki. Zmniejsz gaz i gotuj owsiankę przez około 7-10 minut, aż będzie gotowa.. ciągle mieszając. Następnie wyjmij z pieca, pozwól mu trochę ostygnąć. Teraz owsiankę można rozłożyć na talerzach. Przed podaniem rozprowadź w owsiance mały kawałek masła i wszelkie jagody, pokrojone owoce lub suszone owoce według własnego gustu. Zwykle używam rodzynek. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Płatki owsiane - 374 kcal/100g
- Herkules gotowany - 91 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g