skład / składniki
metoda gotowania
jedno wspomnienie żeberka wieprzowego już wywołuje apetyt. Jeśli zostaną podane na drugie w porze lunchu lub na śniadanie, na kolację, domownicy nie będą mieli czasu, aby ci podziękować. A Goście, jeśli podasz to jedzenie na stole, przez długi czas będą nadal opowiadać znajomym i współpracownikom, jak pysznie ugotowałeś żeberka wieprzowe po koreańsku. Dziś przygotujemy danie według kulinarnego przepisu, który zaskoczył wielu ludzi. Voila-żeberka wieprzowe gotowane na parze z soją.
najpierw pokroimy na kawałki 3 cm.żeberka wieprzowe. Przez dwie godziny marynujemy je w mieszaninie, która będzie zawierać sos sojowy (marynata Sen Soy), sól, glutaminian sodu, wino, cukier, drobno posiekaną cebulę, imbir, mielony pieprz i 50 ml wody.
namocz soję w ciepłej wodzie, odstaw na jeden dzień(z 75 g suchej fasoli otrzymasz 300 g namoczonej). Rozcieńczyć skrobię w zimnej wodzie i odstawić. Odcedź, a następnie nałóż skrobię na żeberka i bardzo dobrze wymieszaj.
połącz soję z marynowanymi żeberkami. Po wymieszaniu wszystkiego włóż do misek i gotuj przez dwie godziny w podwójnym bojlerze. Weź skrobię i wlej tutaj połowę ilości wina podanej w naszym przepisie. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Niech mięso pokryje się cienką warstwą sosu. W innym naczyniu wymieszaj pory z czosnkiem, kolendrą, ogórkami, pozostałym winem, MSG, cukrem, solą i bulionem.
teraz rozgrzej olej na dużym ogniu. Gdy tylko zobaczysz lekki dym nad naczyniem, natychmiast umieść mięso na patelni i smaż je, mieszając, aż będzie ugotowane. Następnie wlej olej i podpal patelnię z mięsem, wlej tutaj przygotowaną przez nas mieszankę przypraw. Dobrze wymieszaj kilka razy, skrop olejem sezamowym,połóż żeberka na talerzu i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g
- Glutaminian sodu - 110 kcal/100g