żeberka wieprzowe gotowane na parze z soją

Każdy kęs tego dania będzie przewodnikiem po świecie rozkoszy!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 38 % 12 g
węglowodany 31 % 10 g
176 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 5 h

jedno wspomnienie żeberka wieprzowego już wywołuje apetyt. Jeśli zostaną podane na drugie w porze lunchu lub na śniadanie, na kolację, domownicy nie będą mieli czasu, aby ci podziękować. A Goście, jeśli podasz to jedzenie na stole, przez długi czas będą nadal opowiadać znajomym i współpracownikom, jak pysznie ugotowałeś żeberka wieprzowe po koreańsku. Dziś przygotujemy danie według kulinarnego przepisu, który zaskoczył wielu ludzi. Voila-żeberka wieprzowe gotowane na parze z soją.
najpierw pokroimy na kawałki 3 cm.żeberka wieprzowe. Przez dwie godziny marynujemy je w mieszaninie, która będzie zawierać sos sojowy (marynata Sen Soy), sól, glutaminian sodu, wino, cukier, drobno posiekaną cebulę, imbir, mielony pieprz i 50 ml wody.
namocz soję w ciepłej wodzie, odstaw na jeden dzień(z 75 g suchej fasoli otrzymasz 300 g namoczonej). Rozcieńczyć skrobię w zimnej wodzie i odstawić. Odcedź, a następnie nałóż skrobię na żeberka i bardzo dobrze wymieszaj.
połącz soję z marynowanymi żeberkami. Po wymieszaniu wszystkiego włóż do misek i gotuj przez dwie godziny w podwójnym bojlerze. Weź skrobię i wlej tutaj połowę ilości wina podanej w naszym przepisie. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Niech mięso pokryje się cienką warstwą sosu. W innym naczyniu wymieszaj pory z czosnkiem, kolendrą, ogórkami, pozostałym winem, MSG, cukrem, solą i bulionem.
teraz rozgrzej olej na dużym ogniu. Gdy tylko zobaczysz lekki dym nad naczyniem, natychmiast umieść mięso na patelni i smaż je, mieszając, aż będzie ugotowane. Następnie wlej olej i podpal patelnię z mięsem, wlej tutaj przygotowaną przez nas mieszankę przypraw. Dobrze wymieszaj kilka razy, skrop olejem sezamowym,połóż żeberka na talerzu i podawaj.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g
  • Wino - 76   kcal/100g
  • Glutaminian sodu - 110   kcal/100g

Podobne przepisy