ciasta drożdżowe
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ciasta drożdżowe różnią się nie tylko zawartością kalorii. Są niezwykle dobre, ponieważ na nasze życzenie mogą stać się słodkie, świeże i ostre. Wszystko zależy od nadzienia zawartego w danym przepisie kulinarnym. Na przykład ten – z kuchni białoruskiej-zawiera czosnek niedźwiedzi (który można zastąpić dowolnym innym, odpowiednim składnikiem). Oznacza to, że masz uniwersalny przepis, który opisuje Jedzenie na każdą okazję. Nie spieszyłbym się jednak z zastąpieniem dzikiego czosnku, ponieważ nie ma z nim zbyt wielu przepisów (zwłaszcza ciast). Podczas gdy jest zbierany w całej Rosji przez dość długi okres czasu.
włóż suche drożdże, sól do przesianej mąki, wlej ciepłą wodę (około trzech szklanek) i zagniataj ciasto. Pozostaw na godzinę w cieple, owijając grubym ręcznikiem. W międzyczasie ubijamy jajka, lekko je solimy, wkładamy połowę dawki wzmacniacza smaku i wlewamy drobno posiekany dziki czosnek (również połowę). Ugniatamy ciasto i zwijamy je w warstwę, która jest dość cienka. Nasmaruj go olejem roślinnym, posyp pozostałym E - 621 i rozłóż warstwę posiekanego dzikiego czosnku. Teraz (uwaga!) ostrożnie złóż ciasto na pół i zwiń je w teraz okrągłe ciasto. Na patelni podgrzewamy olej roślinny, wlewamy jajka z dzikim czosnkiem i kładziemy ciasto na wierzchu. Smaż go z obu stron, aż będzie całkowicie ugotowany.
włóż suche drożdże, sól do przesianej mąki, wlej ciepłą wodę (około trzech szklanek) i zagniataj ciasto. Pozostaw na godzinę w cieple, owijając grubym ręcznikiem. W międzyczasie ubijamy jajka, lekko je solimy, wkładamy połowę dawki wzmacniacza smaku i wlewamy drobno posiekany dziki czosnek (również połowę). Ugniatamy ciasto i zwijamy je w warstwę, która jest dość cienka. Nasmaruj go olejem roślinnym, posyp pozostałym E - 621 i rozłóż warstwę posiekanego dzikiego czosnku. Teraz (uwaga!) ostrożnie złóż ciasto na pół i zwiń je w teraz okrągłe ciasto. Na patelni podgrzewamy olej roślinny, wlewamy jajka z dzikim czosnkiem i kładziemy ciasto na wierzchu. Smaż go z obu stron, aż będzie całkowicie ugotowany.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Czeremcha - 35 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Glutaminian sodu - 110 kcal/100g