skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z kiełbasą ziemniaczaną i ogórkiem? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Lepiej jest wziąć kiełbasę dobrej jakości, możesz użyć kiełbasek, a nawet kiełbasek. Jabłko użyj soczystych, słodko-kwaśnych odmian. Dla kontrastu i jasności gotowej sałatki wziąłem czerwoną cebulę zamiast cebuli.
Krok 2:
Dokładnie umyj ziemniaki i jajka i gotuj w lekko osolonej wodzie, aż ziemniaki będą gotowe. Odcedź wodę, całkowicie ostudź ziemniaki i jajka.
Krok 3:
Obierz ziemniaki, jajka, cebulę, Usuń osłonkę z kiełbasy.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w plastry o grubości około 0,5 centymetra, ogórki kiszone i jajko w cienkie pierścienie. Sałatę można w razie potrzeby posiekać w średniej wielkości kostkę. Wolę ciąć w kółko. Podczas mieszania gotowej sałatki krążki ziemniaków i jajek rozpadają się na kawałki o różnych rozmiarach, z tego sałatka wygląda, jak sądzę, bardziej apetycznie.
Krok 5:
Pokrój cebulę i kiełbasę na małe kwadraty.
Krok 6:
Odcedź sok z kukurydzy i wyślij go do sałatki. Lepiej jest zmielić jabłko na ostatnią sałatkę i natychmiast doprawić majonezem. Więc jabłko nie ciemnieje i nie psuje wyglądu gotowej sałatki. Lepiej najpierw obrać jabłko.
Krok 7:
Dodaj majonez do wszystkich składników. Lepiej, jeśli użyjesz własnego majonezu. Aby uzyskać bogatszy smak, dodaj łyżeczkę musztardy do majonezu i wyślij sos musztardowo-majonezowy do sałatki. Wymieszaj i spróbuj soli, jeśli to konieczne, dodaj sól do smaku.
Krok 8:
Odstaw na kilka minut, ponownie wymieszaj i podawaj! W razie potrzeby posyp świeżymi ziołami i mielonym czarnym pieprzem.
taka sałatka może zastąpić pełny obiad. Jest bardzo obfity i jasny. Ze względu na jabłko i kukurydzę sałatka przekształca lekkość i świeżość.
Sałatka ziemniaczana doskonale uzupełni pieczone mięso, steki lub kebaby.
spróbuj, a na pewno ci się spodoba!
smacznego!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g