sałatka z kraba z grzankami i jajkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pozbądź się dużego jabłka ze skórki i rdzenia i zetrzyj je na tarce. W gotowanych jajkach oddziel białka od żółtek. Trzy białka na grubej tarce, a żółtka na małej tarce. Drobno posiekaj cebulę, trzy na tarce twardy ser i mrożone masło. Pokrój mięso kraba lub paluszki krabowe w paski.
następnie wszystkie warstwy należy ułożyć na talerzu. Najpierw rozłóż białko jaja, a na wierzchu drobno posiekaną cebulę. Następnie na cebulę układamy twardy ser, następnie krakersy, a na nich starte mrożone masło. Smarujemy cienką warstwą majonezu, posypujemy sokiem z cytryny i rozprowadzamy zielone jabłko i ponownie pokrywamy wszystko majonezem. Włóż naszą sałatkę do lodówki na 15-20 minut, aby się zaparzyła,a następnie posyp ją żółtkiem.
Udekoruj naszą sałatkę krabową krakersami gałązką pietruszki lub listkami bazylii.
smacznego!
następnie wszystkie warstwy należy ułożyć na talerzu. Najpierw rozłóż białko jaja, a na wierzchu drobno posiekaną cebulę. Następnie na cebulę układamy twardy ser, następnie krakersy, a na nich starte mrożone masło. Smarujemy cienką warstwą majonezu, posypujemy sokiem z cytryny i rozprowadzamy zielone jabłko i ponownie pokrywamy wszystko majonezem. Włóż naszą sałatkę do lodówki na 15-20 minut, aby się zaparzyła,a następnie posyp ją żółtkiem.
Udekoruj naszą sałatkę krabową krakersami gałązką pietruszki lub listkami bazylii.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g