suszone śliwki w czekoladzie z orzechami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
zalej śliwki gorącą wodą, jeśli są suche, zawiń je w celofan i serwetkę, umieść na gorącej baterii lub na patelni z gorącą wodą. Pozwól mu leżeć przez 20-30 minut.
teraz ostrożnie przecinamy śliwki nożem, wkładamy ćwiartkę nakrętki do środka i dobrze ją zaciskamy, aby usunąć powietrze.
weź tabliczkę czekolady rozbij ją na kawałki i rozpuść w łaźni wodnej
teraz delikatnie nakłuj suszone śliwki szpikulcem owocowym i zanurz w czekoladzie. Rozłóż na schłodzonym naczyniu.
wyjmujemy cukierki na zimno lub wkładamy do lodówki, pozostawiamy do zamrożenia.
wspaniałe cukierki są gotowe. Nie można odróżnić smaku od drogich sklepów.
teraz ostrożnie przecinamy śliwki nożem, wkładamy ćwiartkę nakrętki do środka i dobrze ją zaciskamy, aby usunąć powietrze.
weź tabliczkę czekolady rozbij ją na kawałki i rozpuść w łaźni wodnej
teraz delikatnie nakłuj suszone śliwki szpikulcem owocowym i zanurz w czekoladzie. Rozłóż na schłodzonym naczyniu.
wyjmujemy cukierki na zimno lub wkładamy do lodówki, pozostawiamy do zamrożenia.
wspaniałe cukierki są gotowe. Nie można odróżnić smaku od drogich sklepów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g