trufle migdałowe

niesamowite Cukierki z odrobiną migdałów! Smak. Delikatne pyszne cukierki-trufle migdałowe.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 9 g
tłuszcze 49 % 43 g
węglowodany 40 % 35 g
567 kcal
IG: 17 / 69 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

w misce należy połączyć zmiękczone masło, cukier, okruchy migdałów i pokruszone ciasteczka (zmielone ciasteczka i migdały razem w blenderze).

dodaj startą czekoladę, cukier waniliowy i alkohol.

 wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę.

zwinąć w kiełbasę, zawijając masę truflową w folię spożywczą.

 umieść w zimnym miejscu na 15-20 minut.

następnie pokrój w poprzek na identyczne kawałki.

zwiń każdy kawałek w kulkę.
zwiń w kakao.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rum - 75   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy