trufle migdałowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
w misce należy połączyć zmiękczone masło, cukier, okruchy migdałów i pokruszone ciasteczka (zmielone ciasteczka i migdały razem w blenderze).
dodaj startą czekoladę, cukier waniliowy i alkohol.
wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę.
zwinąć w kiełbasę, zawijając masę truflową w folię spożywczą.
umieść w zimnym miejscu na 15-20 minut.
następnie pokrój w poprzek na identyczne kawałki.
zwiń każdy kawałek w kulkę.
zwiń w kakao.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g