kiełbaski w sosie jabłkowym

kiełbaski w sosie jabłkowym zachwycą cię nowymi doznaniami. Popularne wśród wszystkich kiełbasy nabierają bardziej wyrafinowanego smaku, jeśli są gotowane w winie, zrumienione na oleju i podawane z sosem jabłkowym, cynamonowym i cebulowym
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 38 % 8 g
150 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
zagotuj wino na patelni, trzymaj w nim około 10 minut kiełbasy bez wyłączania kuchenki.

zetrzyj cebulę, pokrój jabłka na plasterki, usuwając rdzenie.

rozpuść osobno masło (kawałek). Wyjmij kiełbaski z wina i usmaż w śliwce.olej na powolne.ogień. Niech się zarumienią.

dodaj jabłka, cebulę, cynamon, cukier, drugą część śliwek do wina.oleje, rosół. Zagotuj, mieszając, gotuj, aż jabłka zgęstnieją i będą miękkie.

sos jabłkowy jest gotowy, podawaj z nim kiełbaski.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy