kiełbaski w sosie jabłkowym
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
zagotuj wino na patelni, trzymaj w nim około 10 minut kiełbasy bez wyłączania kuchenki.
zetrzyj cebulę, pokrój jabłka na plasterki, usuwając rdzenie.
rozpuść osobno masło (kawałek). Wyjmij kiełbaski z wina i usmaż w śliwce.olej na powolne.ogień. Niech się zarumienią.
dodaj jabłka, cebulę, cynamon, cukier, drugą część śliwek do wina.oleje, rosół. Zagotuj, mieszając, gotuj, aż jabłka zgęstnieją i będą miękkie.
sos jabłkowy jest gotowy, podawaj z nim kiełbaski.
zetrzyj cebulę, pokrój jabłka na plasterki, usuwając rdzenie.
rozpuść osobno masło (kawałek). Wyjmij kiełbaski z wina i usmaż w śliwce.olej na powolne.ogień. Niech się zarumienią.
dodaj jabłka, cebulę, cynamon, cukier, drugą część śliwek do wina.oleje, rosół. Zagotuj, mieszając, gotuj, aż jabłka zgęstnieją i będą miękkie.
sos jabłkowy jest gotowy, podawaj z nim kiełbaski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g