puff z kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
przykryj blachę do pieczenia folią, posmaruj margaryną. Na wierzchu-filet z kurczaka w cienkiej warstwie.
połóż cebulę w krążkach na filecie, na wierzchu-grzyby. Posyp grzyby przyprawami, dodaj trochę śliwki.olej. Przykryj drugą warstwą fileta, wlej trochę sosu sojowego.
następnie naprzemiennie warstwy grzybów, cebuli, filetów.
zamykamy wszystko folią i wkładamy do 200 gr. piekarnik przez 20-25 minut. Puff z kurczaka jest gotowy!
połóż cebulę w krążkach na filecie, na wierzchu-grzyby. Posyp grzyby przyprawami, dodaj trochę śliwki.olej. Przykryj drugą warstwą fileta, wlej trochę sosu sojowego.
następnie naprzemiennie warstwy grzybów, cebuli, filetów.
zamykamy wszystko folią i wkładamy do 200 gr. piekarnik przez 20-25 minut. Puff z kurczaka jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g