puff z kurczaka

obfity ptyś z kurczaka z grzybami w środku jest nie tylko smaczny i zdrowy! Wymyśliłem takie ptysie z fileta z kurczaka, grzybów i cebuli. Okazało się piękne i smaczne!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 11 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 29 % 6 g
88 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
przykryj blachę do pieczenia folią, posmaruj margaryną. Na wierzchu-filet z kurczaka w cienkiej warstwie.
połóż cebulę w krążkach na filecie, na wierzchu-grzyby. Posyp grzyby przyprawami, dodaj trochę śliwki.olej. Przykryj drugą warstwą fileta, wlej trochę sosu sojowego.
następnie naprzemiennie warstwy grzybów, cebuli, filetów.
zamykamy wszystko folią i wkładamy do 200 gr. piekarnik przez 20-25 minut. Puff z kurczaka jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy