bagietki czosnkowe

Wspaniały zamiennik pieluch. Przygotuj się bardzo szybko. Smak jest czosnkowo-kremowy. Okazuje się, że aromatyczny, obfity chleb, ale wysokokaloryczny.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 28 % 17 g
węglowodany 62 % 37 g
331 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
do miękkiego masła dodaj posiekany czosnek, drobno posiekany koperek, sól i pieprz.
bagietki nie należy ostrożnie ciąć do końca, w plastry o grubości 1 cm.
umieść olej czosnkowy w powstałych szczelinach.
zawiń bagietkę z "nadzieniem" w folię.
włóż do już podgrzanego do 200 gr. piekarnik przez 10 minut. Następnie rozłóż folię i wyślij do piekarnika na kolejne 5 minut, aby się zrumienił.
pyszne takie bagietki są gorące, ciepłe. schłodzone bagietki można podgrzać w kuchence mikrofalowej przed podaniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy