bagietki czosnkowe
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
do miękkiego masła dodaj posiekany czosnek, drobno posiekany koperek, sól i pieprz.
bagietki nie należy ostrożnie ciąć do końca, w plastry o grubości 1 cm.
umieść olej czosnkowy w powstałych szczelinach.
zawiń bagietkę z "nadzieniem" w folię.
włóż do już podgrzanego do 200 gr. piekarnik przez 10 minut. Następnie rozłóż folię i wyślij do piekarnika na kolejne 5 minut, aby się zrumienił.
pyszne takie bagietki są gorące, ciepłe. schłodzone bagietki można podgrzać w kuchence mikrofalowej przed podaniem.
bagietki nie należy ostrożnie ciąć do końca, w plastry o grubości 1 cm.
umieść olej czosnkowy w powstałych szczelinach.
zawiń bagietkę z "nadzieniem" w folię.
włóż do już podgrzanego do 200 gr. piekarnik przez 10 minut. Następnie rozłóż folię i wyślij do piekarnika na kolejne 5 minut, aby się zrumienił.
pyszne takie bagietki są gorące, ciepłe. schłodzone bagietki można podgrzać w kuchence mikrofalowej przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g