nadziewana mozzarella

nie najłatwiejsza do wykonania, ale niesamowicie pyszna przekąska! Ta włoska przekąska nie może pomóc!!! Wybierz Duże beczki mozzarelli do Dania
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 16 g
tłuszcze 51 % 20 g
węglowodany 8 % 3 g
218 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
wyjmij kulki mozzarelli z solanki, osusz.

za pomocą Chine.łyżki usuń rdzeń.

obrane ogórki i pomidory pokroić w drobną kostkę.

wszystko pieprz-sól, dodaj ocet, olej, wymieszaj.

wgłębienia w mozzarelli wypełnij sałatką.

nadziewana mozzarella jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy