Sałatka z tuńczykiem w puszce i kukurydzą
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowanie sałatki z tuńczykiem w puszce i kukurydzą jest bardzo proste-wszystko posiekaj i wymieszaj. Zrobiłem dressing z octem balsamicznym, ale to dlatego, że miałem tuńczyka w oleju, a koreańska marchewka zawiera już olej roślinny. Gdyby nie to, dressing zrobiłbym z oliwą z oliwek. Ocet balsamiczny można całkowicie zastąpić sokiem z cytryny, szpinakiem-prostą kapustą, a koreańską marchewką-po prostu startą marchewką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g