Hot Dog Brylanty
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
posadź kiełbaski na szaszłykach.
w głębokiej misce wymieszaj mąkę naleśnikową z kukurydzą.
w misce ubij jajka. Posolić. Dodaj wodę. Wymieszać.
wlać mieszaninę jajek na mąkę i zagnieść ciasto.
ciasto powinno wyglądać jak naleśniki.
podgrzej olej roślinny.
zanurz kiełbasę w cieście i smaż na oleju na złoty kolor.
w głębokiej misce wymieszaj mąkę naleśnikową z kukurydzą.
w misce ubij jajka. Posolić. Dodaj wodę. Wymieszać.
wlać mieszaninę jajek na mąkę i zagnieść ciasto.
ciasto powinno wyglądać jak naleśniki.
podgrzej olej roślinny.
zanurz kiełbasę w cieście i smaż na oleju na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g