krem z Pianki i białej czekolady
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
połam czekoladę i rozpuść w rondlu, dodaj Pianki i mieszaj, aż około połowa się rozpuści. Następnie dodaj sok. Użyłem jabłka, ale możesz mieć inny. Wlej również koniak. Cały czas przeszkadzać! Dodaj masło i mieszaj, aż będzie gładkie. Zdjąć z ognia. Dodaj trochę cukru pudru i zagniataj łyżką. Gdy stanie się już tak gęsty, że trudno jest mieszać łyżką, posyp trochę cukru pudru na stole, połóż masę i mieszaj rękami, aż uzyskasz miękką, elastyczną masę, jak ciepła plastelina.
cukier puder może wymagać więcej niż wskazano w przepisie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Marshmallow - 328 kcal/100g