galaretka czekoladowa
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozgrzej krem, wlej 50 ml, rozpuść w nich żelatynę instant. Wlać do śmietany, wymieszać.
krem z żelatyną dzielimy na 4 części: 110 - 80 - 80 - 80 ml.
80 ml śmietanki + kawa
80 ml śmietany + gorzka czekolada
80 ml śmietany + biała czekolada
niech wszystko ostygnie.
wlej śmietanę z żelaniną do szklanki na jedną trzecią, włóż do lodówki. Ustawiłem szklankę pod kątem: napełniłem ją pod kątem do pustej.
wlej śmietankę z kawą na warstwę podkładową, pozwól jej stwardnieć.
trzecia warstwa jest kremowa, szklanka powinna stać płasko.
posyp startą czekoladą, śmietaną z białą czekoladą na wierzchu, pozwól jej zamarznąć.
teraz znowu Starta czekolada, na wierzchu krem z ciemnej czekolady.
przed podaniem galaretki udekoruj startą białą czekoladą.
krem z żelatyną dzielimy na 4 części: 110 - 80 - 80 - 80 ml.
80 ml śmietanki + kawa
80 ml śmietany + gorzka czekolada
80 ml śmietany + biała czekolada
niech wszystko ostygnie.
wlej śmietanę z żelaniną do szklanki na jedną trzecią, włóż do lodówki. Ustawiłem szklankę pod kątem: napełniłem ją pod kątem do pustej.
wlej śmietankę z kawą na warstwę podkładową, pozwól jej stwardnieć.
trzecia warstwa jest kremowa, szklanka powinna stać płasko.
posyp startą czekoladą, śmietaną z białą czekoladą na wierzchu, pozwól jej zamarznąć.
teraz znowu Starta czekolada, na wierzchu krem z ciemnej czekolady.
przed podaniem galaretki udekoruj startą białą czekoladą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g