Sałatka z marchwi seler i rodzynki
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz marchewki i seler i zetrzyj na grubej tarce ze słomkami.
jabłka również kroimy w paski.
dodaj umyte rodzynki do warzyw i wszystko wymieszaj. Doprawiamy lekkim majonezem.
jabłka również kroimy w paski.
dodaj umyte rodzynki do warzyw i wszystko wymieszaj. Doprawiamy lekkim majonezem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g