kiełbaski-spirale

Przygotowanie zabawy jutro nie będzie trudne! Smacznie. Piękny. Pięknie pokrojone kiełbaski spiralne dobrze wyglądają z każdym dodatkiem.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 11 g
tłuszcze 65 % 24 g
węglowodany 5 % 2 g
266 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
umieść kiełbaski na metalowej igle dziewiarskiej.
nożem pod niewielkim kątem pokrój kiełbasę, jednocześnie obracając igłę dziewiarską.
spirale gotować lub smażyć w kuchence mikrofalowej.
podawaj z dowolnym dodatkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy