Sałatka Witaminowa

prosta sałatka witaminowa pomoże wzmocnić ton! Wszyscy wiemy, że wraz z nadejściem wiosny nasz organizm szczególnie potrzebuje witamin. Witaminy te można uzyskać z pierwszej zieleni, która pojawiła się na łóżkach. Aby urozmaicić wiosenne sałatki witaminowe, proponuję następujący przepis. Tak, nawiasem mówiąc, ten przepis jest istotny nie tylko wiosną, ale także latem, kiedy jest pełen zieleni.
o.tanyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 68 % 15 g
węglowodany 9 % 2 g
171 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
umyj i wysusz ogórki i zioła.
drobno posiekaj pióra cebuli, koperek.
liście sałaty są również cięte, ale możesz je złapać rękami, co będzie bardziej przydatne.
ogórki kroimy w półpierścienie.
ser" feta " pokroić w drobną kostkę.
bierzemy wszystkie składniki w dowolnej ilości, jak ktoś lubi, mieszamy, solimy do smaku i doprawiamy oliwą z oliwek.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy