sok z truskawek
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
dokładnie opłucz truskawki w wodzie i pozwól wodzie spłynąć. Usuń liście i pokrój truskawki w duże kliny.
wymieszaj truskawki razem z innymi składnikami oprócz kostek lodu. Zmiel w blenderze.
dodaj kostki lodu i podawaj schłodzony sok truskawkowy z listkiem mięty. Taki sok truskawkowy można zaoferować dzieciom (tylko bez lodu, tylko na bazie zimnej wody), witaminowo i pomaga hartować szyję.
smacznego!
wymieszaj truskawki razem z innymi składnikami oprócz kostek lodu. Zmiel w blenderze.
dodaj kostki lodu i podawaj schłodzony sok truskawkowy z listkiem mięty. Taki sok truskawkowy można zaoferować dzieciom (tylko bez lodu, tylko na bazie zimnej wody), witaminowo i pomaga hartować szyję.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g