sok z truskawek

pyszne. Witaminowo. Chłodzić. Idealny wybór! witaminowo, smacznie, chłodno na lato To wspaniały orzeźwiający letni napój, którego przepis nauczyłem się w jednym z angielskich magazynów kulinarnych. Przepis na sok truskawkowy na 2 porcje.
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
42 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
dokładnie opłucz truskawki w wodzie i pozwól wodzie spłynąć. Usuń liście i pokrój truskawki w duże kliny.
wymieszaj truskawki razem z innymi składnikami oprócz kostek lodu. Zmiel w blenderze.
dodaj kostki lodu i podawaj schłodzony sok truskawkowy z listkiem mięty. Taki sok truskawkowy można zaoferować dzieciom (tylko bez lodu, tylko na bazie zimnej wody), witaminowo i pomaga hartować szyję.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g

Podobne przepisy