suflet mleczny
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
żelatynę namoczyć w 150 ml zimnej przegotowanej wody i pozostawić na 10min. następnie żelatynę doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. Schłodzić do temperatury pokojowej. Rozpuść białą czekoladę w łaźni wodnej, ostudź do temperatury pokojowej. Osobno rozpuść ciemną czekoladę. Ubij śmietanę z cukrem. Podziel śmietanę na dwie części.
w jednym dodaj białą czekoladę i połowę żelatyny, wymieszaj. W drugiej części dodaj ciemną czekoladę i wymieszaj żelatynę. Rozłóż warstwy białego, ciemnego, białego na wierzchu, aby udekorować kakao!
w jednym dodaj białą czekoladę i połowę żelatyny, wymieszaj. W drugiej części dodaj ciemną czekoladę i wymieszaj żelatynę. Rozłóż warstwy białego, ciemnego, białego na wierzchu, aby udekorować kakao!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g