suflet mleczny

dla najbardziej ukochanych! Przepis na wyjątkowy delikatny suflet! Szybko i łatwo!
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 36 % 20 g
węglowodany 57 % 32 g
375 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min
żelatynę namoczyć w 150 ml zimnej przegotowanej wody i pozostawić na 10min. następnie żelatynę doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. Schłodzić do temperatury pokojowej. Rozpuść białą czekoladę w łaźni wodnej, ostudź do temperatury pokojowej. Osobno rozpuść ciemną czekoladę. Ubij śmietanę z cukrem. Podziel śmietanę na dwie części.
w jednym dodaj białą czekoladę i połowę żelatyny, wymieszaj. W drugiej części dodaj ciemną czekoladę i wymieszaj żelatynę. Rozłóż warstwy białego, ciemnego, białego na wierzchu, aby udekorować kakao!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g

Podobne przepisy