Sałatka z warzyw w pośpiechu

niezrównana sałatka, z którą post jest przyjemny i zdrowy! Szybko łatwe i co najważniejsze przydatne! Osobiście wolę tę sałatkę bez dressingu, ale każdy, kogo znam, lubi z kwaskowatością dressingu.
MichelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1.Myjemy rukolę, manold i Korn i wkładamy do miski
2.umyj paprykę, pomidory i ogórki i pokrój w dużą kostkę. Rozłóż pokrojone warzywa w misce na naszych sałatkach.
3. Pokrój cienko 1/2 cebuli, połóż na wierzchu.
4. Drobno posiekaj warzywa i połóż cebulę na wierzchu.
następnie w osobnej misce wymieszaj 2 łyżki. łyżki soku z cytryny i 1 łyżka. łyżka octu balsamicznego i równomiernie wlej na sałatkę.
zmielony czarny pieprz do smaku.
Mieszanka sałatek jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy