Sałatka z warzyw w pośpiechu
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1.Myjemy rukolę, manold i Korn i wkładamy do miski
2.umyj paprykę, pomidory i ogórki i pokrój w dużą kostkę. Rozłóż pokrojone warzywa w misce na naszych sałatkach.
3. Pokrój cienko 1/2 cebuli, połóż na wierzchu.
4. Drobno posiekaj warzywa i połóż cebulę na wierzchu.
następnie w osobnej misce wymieszaj 2 łyżki. łyżki soku z cytryny i 1 łyżka. łyżka octu balsamicznego i równomiernie wlej na sałatkę.
zmielony czarny pieprz do smaku.
Mieszanka sałatek jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g