Sałatka letnia pomidory, ogórki, rzodkiewki
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
bierzemy ogórek, dzielimy go wzdłuż na 4 części, a następnie drobno kroimy w poprzek, po pokrojeniu pomidora w średnie kostki, rzodkiewki dzielimy również na 4 części i tryb na małe kawałki, drobno tryb kopru i pietruszki, drobno tryb cebuli, wkładamy wszystko do salaterki, solimy do smaku, doprawiamy sałatkę oliwą z oliwek i mieszamy.
nasza lekka, letnia sałatka jest gotowa)
nasza lekka, letnia sałatka jest gotowa)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
