Sałatka letnia pomidory, ogórki, rzodkiewki

lekka sałatka bogata w błonnik i witaminy. Bardzo szybka i łatwa sałatka, szczególnie w letni poranek, dobrze wychodząc do ogrodu, aby zebrać wszystko z łóżek i zrobić sałatkę, która w żaden sposób nie zaszkodzi zdrowiu, a jedynie pomoże nabrać siły na nowy dzień! Czas gotowania od siły 15 minut.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 50 % 4 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
bierzemy ogórek, dzielimy go wzdłuż na 4 części, a następnie drobno kroimy w poprzek, po pokrojeniu pomidora w średnie kostki, rzodkiewki dzielimy również na 4 części i tryb na małe kawałki, drobno tryb kopru i pietruszki, drobno tryb cebuli, wkładamy wszystko do salaterki, solimy do smaku, doprawiamy sałatkę oliwą z oliwek i mieszamy.

nasza lekka, letnia sałatka jest gotowa)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy