Sałatka z tuńczykiem i koreańską marchewką

tylko 30 minut, a sałatka na świąteczny stół jest gotowa! Sałatka jest idealna zarówno na rodzinny obiad, jak i na świąteczną ucztę. Jest przygotowywany bardzo prosto i szybko. Zamiast tuńczyka możesz użyć dowolnej innej ryby. Lepiej jest używać marchewki niezbyt ostrej, aby nie zakłócała głównego smaku sałatki, ale to jest moja osobista opinia, ponieważ każdy ma inny smak. Poczęstuj się, mam nadzieję, że ci się spodoba!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 11 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 13 % 4 g
195 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Spuść olej z tuńczyka, drobno posiekaj cebulę, w razie potrzeby posiekaj warzywa (mam kilka gałązek pietruszki). Wymieszaj tuńczyka, cebulę i zioła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce, jajka na twardo podziel na żółtka i białka, również zetrzyj białka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Składniki układamy warstwami, każdą warstwę smarujemy majonezem. 1 warstwa-rozłóż białko jaja na dnie salaterki, warstwę majonezu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    2 warstwa-rozłóż tuńczyka z cebulą i ziołami, warstwę majonezu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    3 warstwa-koreańska marchewka, warstwa majonezu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    4 warstwa-tarty twardy ser, warstwa majonezu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    5 warstwa-starte żółtka. W razie potrzeby udekoruj liśćmi zieleni. Sałatka jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy