Sałatka z wczesnych warzyw szklarniowych

wiosenne fajerwerki warzywnych smaków-zachwyć rodzinę świeżością! Nawet jeśli warzywa są szklarniowe, wiemy, jak je wybierać do sałatek! W naszym magazynie kulinarnym znajduje się świetny artykuł o warzywach szklarniowych, a ponieważ w sklepach i na rynkach można teraz kupić tylko wczesne warzywa ze szklarni, przeczytaj ponownie wskazówki z artykułu, a nigdy nie pomylisz się przy wyborze dojrzałych pomidorów i ogórków. Kupiłem najpiękniejsze i standardowe, sałatka okazała się świetna!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
52 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Opłucz warzywa pod bieżącą, zimną wodą

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ogórek w pierścienie

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Papryka w paski

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pory w pierścieniach

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pomidory

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zieleń drobno

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dopraw śmietaną, solą do smaku

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy