skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do wykonania trójwymiarowej układanki potrzebujesz jakiegoś warzywa lub owocu - i trzech noży. Początkujący potrzebuje trzech noży, specjalista od rzeźbienia jest w stanie zrobić dwa. Jednym nadal nie polecam-jest to możliwe, ale niewygodne.
Krok 2:
Obierz ziemniaki. (Nie trzeba obierać cytrusów). Możesz spróbować zrobić tę samą figurę z ziemniaków gotowanych w mundurach, ale wtedy przed cięciem należy pozostawić na jeden dzień po ugotowaniu, aby się nie rozpadły (i nawet wtedy nie zawsze się to udaje, zależy od odmiany.)
Krok 3:
Lepiej spojrzeć na zdjęcia, trudno to opisać tekstem. Jeden nóż należy wbić w obiekt do osi środkowej.
Krok 4:
Wbij drugi nóż ściśle prostopadle do pierwszego, tak aby ich ostrza się spotkały. W pewnym sensie pokroiliśmy ziemniaki na krzyż, ale nie do końca, ale na pół.
Krok 5:
Za pomocą noża Trytowego musisz wykonać dwa nacięcia w płaszczyźnie, z której jeszcze nie były. Ciąć nim, aż zetkną się z ostrzami pozostałych dwóch noży. Więc jedno cięcie tak, jak na tym zdjęciu...
Krok 6:
... a drugi tak jak na tej. Może cięcia nie okazały się całkowicie-przekręć trochę nożem, Wytnij wszystkie rogi
Krok 7:
Voila, trójwymiarowa układanka ziemniaczana jest gotowa!
Krok 8:
Ziemniaki można smażyć lub piec w piekarniku, a następnie podawać na przykład tak niesamowitą kompozycję high-tech.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g