ciasto mrowisko jak w dzieciństwie
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki.
Krok 2:
Cukierki & quot; toffi & quot; i masło włożyć do dużego rondla, postawić na małym ogniu i ciągle mieszać aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 3:
Dobrze ugniataj.
Krok 4:
Taka masa powinna nam się udać. Ale nie zapominaj, że wszystko musi być zrobione przy najniższym ogniu.
Krok 5:
Następnie wlej nasze paluszki kukurydziane do tej samej patelni.
Krok 6:
I zaczynamy delikatnie ugniatać.
Krok 7:
Następnie układamy wszystko ostrożnie w dużym naczyniu ze zjeżdżalnią, tworząc "mrowisko")) dajemy trochę czasu na ochłodzenie. Dekorujemy do woli i wzywamy wszystkich do picia herbaty z ciastem)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Toffi - 395 kcal/100g
- Płatki kukurydziane (cornflex) - 388 kcal/100g
- Płatki kukurydziane - 388 kcal/100g