ciasto mrowisko jak w dzieciństwie

Spróbuj tego pysznego przysmaku! Smak jest po prostu niesamowity! To ciasto zawsze przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, moja mama często je gotowała, a moja siostra i ja zjadliśmy je za oba policzki)) teraz gotuję je mojemu synowi)) jest bardzo smaczny, z dostępnych produktów i jeden z naszych najbardziej ukochany!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 4 g
tłuszcze 26 % 23 g
węglowodany 70 % 62 g
472 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cukierki & quot; toffi & quot; i masło włożyć do dużego rondla, postawić na małym ogniu i ciągle mieszać aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze ugniataj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Taka masa powinna nam się udać. Ale nie zapominaj, że wszystko musi być zrobione przy najniższym ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wlej nasze paluszki kukurydziane do tej samej patelni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I zaczynamy delikatnie ugniatać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie układamy wszystko ostrożnie w dużym naczyniu ze zjeżdżalnią, tworząc "mrowisko")) dajemy trochę czasu na ochłodzenie. Dekorujemy do woli i wzywamy wszystkich do picia herbaty z ciastem)) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Toffi - 395   kcal/100g
  • Płatki kukurydziane (cornflex) - 388   kcal/100g
  • Płatki kukurydziane - 388   kcal/100g

Podobne przepisy