takie danie jest idealne na rodzinną wieczorną herbatę lub na świąteczny stół. Przepisy na ciasto & laquo; mrowisko & raquo; są warunkowo podzielone na dwa rodzaje. W pierwszym przypadku jego przygotowanie wymaga minimum czasu i wysiłku. W takim przypadku pieczenie nie jest wymagane, wystarczy wziąć i pokruszyć kawałki gotowego ciasteczka. Druga metoda jest trudniejsza, dla niej będziesz musiał osobno usmażyć kawałki ciasta. Głównym składnikiem tego ciasta jest mleko skondensowane.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
gotowane mleko skondensowane | 328 | 7.2 | 8.5 | 55.5 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
śmietana | 210 | 2.8 | 20 | 3.2 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
jest mieszany z masłem, aby uzyskać niesamowicie gęsty krem. Niektórzy dodają trochę miodu, uzyskując ciekawe nuty smakowe. Jest ozdobiony startą lub gorącą czekoladą, kakao, okruchami ciastek, plasterkami kiwi, cytryny lub pomarańczy oraz porzeczkami, malinami lub truskawkami. Każdy może poradzić sobie z przygotowaniem tego deseru. Wymaga to minimum produktów, umiejętności kulinarnych i doświadczenia. Ważne jest, aby zachować proporcje i czas ekspozycji, aby okazał się umiarkowanie słodki i miał czas, aby stać się wystarczająco twardy.