klasyczne ciasto Mrówkowe ze skondensowanym mlekiem bez pieczenia

słodycze będą szalone! Niesamowicie smaczne, proste i bardzo szybkie! Smacznie. Łatwo. Szybko. Pieczenie to rodzaj sztuki kulinarnej. Oczywiście wszyscy kochają takie "arcydzieła", ale nie każdy może i umie gotować to jedzenie. Ciasto mrowisko przepis, który jest przeznaczony tylko dla tych, którzy nie lubią tracić czasu na gotowanie i majstrowanie przy piekarniku. Ciasto" mrowisko " z przepisu na ciasteczka, przygotowywane szybko i nie wymaga znacznego wysiłku i dużej ilości czasu. Dla tych, którym trudno jest skupić się na samych pisemnych instrukcjach, przepis na ciasto mrowisko ze zdjęciem zawiera mini galerię przepisu krok po kroku.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 9 g
tłuszcze 24 % 20 g
węglowodany 65 % 53 g
609 kcal
IG: 2 / 70 / 28

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasteczka zmiel moździerzem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiel orzechy blenderem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź obie mieszanki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj gotowane mleko skondensowane z orzechami i ciasteczkami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przed uzyskaniem takiej masy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nadaj ciastu kształt mrowiska lub wulkanu, tak jak mój. Skrop wulkan rozpuszczoną czekoladą lub posyp makiem, jeśli powstaje mrowisko.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy