klasyczne ciasto mrówkowe ze skondensowanym mlekiem bez pieczenia
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ciasteczka zmiel moździerzem.
Krok 3:
Zmiel orzechy blenderem.
Krok 4:
Weź obie mieszanki.
Krok 5:
Wymieszaj gotowane mleko skondensowane z orzechami i ciasteczkami.
Krok 6:
Przed uzyskaniem takiej masy.
Krok 7:
Nadaj ciastu kształt mrowiska lub wulkanu, tak jak mój. Skrop wulkan rozpuszczoną czekoladą lub posyp makiem, jeśli powstaje mrowisko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g