ciasto owocowe bez pieczenia na ciastach

ciasto, które można zrobić raz, dwa, trzy! Pierwszą podstawą każdego ciasta jest ciasto. Ciasta są dobre, więc ciasto odniosło co najmniej połowę sukcesu, więc uważam. Ciasto biszkoptowe z owocami to najlepszy wybór na lato, kiedy owoce są najtańsze. Przygotowanie ciast nie jest trudne, opierając się na osobnych przepisach na nich. Część gospodyń domowych jednak nie lubi być ponownie obciążona, co również Rozumiem, dlatego zwracam uwagę na ciasto z gotowych ciast biszkoptowych, gdzie sugeruje się, że używasz zakupionych ciast z ciasta biszkoptowego specjalnie do ciast.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 21 % 9 g
węglowodany 72 % 31 g
216 kcal
IG: 3 / 58 / 39

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Krojenie owoców

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozdrabniamy jedno ciasto

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij śmietanę z cukrem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj trochę śmietany do pokruszonego ciasta, wymieszaj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż ciasto na naczyniu, nasącz je syropem ananasowym

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Układamy banany

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie kiwi

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I kawałki ananasa

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż masę ciasta i śmietany na wierzchu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kolejne ciasto nasączone syropem na wierzchu

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Trochę śmietany

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Starta czekolada do dekoracji

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    I mój główny asystent i degustator)

życie gospodyń domowych znacznie się ułatwiło, gdy na rynkach i sklepach pojawiły się gotowe ciasta. Teraz możesz wymyślić wiele przepisów kulinarnych na słodkie jedzenie z ich pomocą. Mój deser koronny, na przykład ciasto z gotowych ciastek biszkoptowych z owocami. Jak to ugotować? Opowiadać. Bierzemy gotowe ciasta biszkoptowe (3 sztuki). Kruszymy jedno z ciast na drobny proszek i mieszamy ze śmietaną i cukrem. Dolny biszkopt nasączamy sokiem ananasowym. Teraz rozłóż pokrojone banany, ananasy i kiwi na tej warstwie. Na wierzchu układamy wcześniej przygotowaną masę.
przykryj całość trzecim ciastem, również nasączonym sokiem ananasowym. Teraz bierzemy cukier i metan i ubijamy tę mieszaninę. Rozłóż go na wierzchu ciasta równomierną warstwą. Na wierzch natrzyj czekoladę (mleczną lub ciemną bez dodatków). Ciasto jest gotowe, ale warto zostawić je na noc w lodówce. Rano będzie gotowy do podania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g
  • Ciastka - 318   kcal/100g

Podobne przepisy