ciasto mrowisko z gotowaniem bez pieczenia
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
użyj rąk lub blendera, aby zmielić ciasteczka. Orzechy obrać i drobno posiekać. Za pomocą miksera ubij mleko skondensowane, gdy trochę się przerzedzi, dodaj śmietanę i jeszcze raz ubij. Dodaj zmiękczone masło i wszystko doprowadź do gładkości. Dodaj orzechy włoskie do powstałej śmietany i porcjami wszystkie ciasteczka. Mieszaj, aż będzie gładka i ułóż na talerzu. W razie potrzeby udekoruj wierzch rozpuszczoną czekoladą, cukrem pudrem lub płatkami kokosowymi. Wyślij do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ciasto "mrowisko" bez pieczenia jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g