Sałatka z białej kapusty z sokiem z cytryny
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dokładnie umyj wszystkie warzywa. Cienko posiekaj kapustę. Obieramy pieprz z nasion i łodyg.
Krok 2:
Cienko posiekaj kapustę.
Krok 3:
Pokrój paprykę na cienkie & quot; makaron & quot;.
Krok 4:
Weź grubą tarkę i zetrzyj pomidora i marchewkę.
Krok 5:
Włóż wszystkie produkty do salaterki, zmiażdż czosnek w misce czosnkowej, posiekaj warzywa tak małe, jak to możliwe, wlej tam olej roślinny i świeżo wyciśnięty sok z cytryny, a wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Odstawiamy sałatkę z kapusty cytrynowej i papryki z olejem na kilka godzin w lodówce i podajemy.
pyszna, szybka i bardzo łatwa do zrobienia sałatka cytrynowa z jarmużem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal / 100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g