Sałatka z białej kapusty z sokiem z cytryny

pyszna, szybka i bardzo łatwa do zrobienia sałatka cytrynowa z jarmużem. Sałatka cytrynowa z jarmużem to po prostu magiczny smak, kiedy ją gotuję, przyjaciele są po prostu zachwyceni wspaniałym smakiem sałatki!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dokładnie umyj wszystkie warzywa. Cienko posiekaj kapustę. Obieramy pieprz z nasion i łodyg.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cienko posiekaj kapustę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój paprykę na cienkie & quot; makaron & quot;.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj pomidora i marchewkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż wszystkie produkty do salaterki, zmiażdż czosnek w misce czosnkowej, posiekaj warzywa tak małe, jak to możliwe, wlej tam olej roślinny i świeżo wyciśnięty sok z cytryny, a wszystko dokładnie wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odstawiamy sałatkę z kapusty cytrynowej i papryki z olejem na kilka godzin w lodówce i podajemy.

pyszna, szybka i bardzo łatwa do zrobienia sałatka cytrynowa z jarmużem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal / 100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy