Sałatka z awokado i winogronami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy nasze składniki do sałatki. Obierz awokado.
Krok 2:
Pokrój awokado na kawałki o średniej twardości.
Krok 3:
Pokrój pomidory na naszą sałatkę. Rozerwij liście sałaty rękami i połóż na talerzu.
Krok 4:
Połóż kawałki awokado na liściach sałaty.
Krok 5:
Plastry pomidorów i winogrona kishmish są również układane na liściach sałaty.
Krok 6:
Dodaj sól i pieprz do smaku do sałatki, dopraw oliwą z oliwek. Udekoruj sałatkę pietruszką, bazylią i kolendrą.
Krok 7:
Smacznego dla wszystkich! Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie egzotycznej sałatki razem w domu!
pyszna sałatka na świąteczny stół!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g