Sałatka z awokado i winogronami

bardzo smaczna sałatka na świąteczny stół! Awokado to bardzo zdrowy produkt, który dzięki łagodnemu i neutralnemu smakowi doskonale komponuje się z wieloma produktami.
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 61 % 11 g
węglowodany 33 % 6 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy nasze składniki do sałatki. Obierz awokado.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój awokado na kawałki o średniej twardości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidory na naszą sałatkę. Rozerwij liście sałaty rękami i połóż na talerzu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż kawałki awokado na liściach sałaty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Plastry pomidorów i winogrona kishmish są również układane na liściach sałaty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sól i pieprz do smaku do sałatki, dopraw oliwą z oliwek. Udekoruj sałatkę pietruszką, bazylią i kolendrą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego dla wszystkich! Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie egzotycznej sałatki razem w domu!

pyszna sałatka na świąteczny stół!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy