wątroba szczupaka w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
oczyszczamy wątrobę szczupaka ze wszystkich śladów żółci, myjemy i przenosimy na talerz.
wlej trochę wody na dno, sól pieprzową, połóż liść laurowy z boku. I włóż do kuchenki mikrofalowej na 15-20 minut.
to samo można zrobić w piekarniku, wystarczy wziąć zamkniętą formę, aby wątroba była bardziej soczysta.
w rezultacie otrzymasz domową wersję konserwy sklepowej i za znacznie niższą cenę. Tak przygotowaną wątrobę szczupaka można podawać jako niezależne danie, można z przystawką, można włożyć do sałatki.
uwielbiam podawać z sosem i świeżymi ziołami, smakuje mi lepiej. Polecam SOS Burnay, który można znaleźć tutaj:
//1000.menu/cooking/1157-sous-berne
wlej trochę wody na dno, sól pieprzową, połóż liść laurowy z boku. I włóż do kuchenki mikrofalowej na 15-20 minut.
to samo można zrobić w piekarniku, wystarczy wziąć zamkniętą formę, aby wątroba była bardziej soczysta.
w rezultacie otrzymasz domową wersję konserwy sklepowej i za znacznie niższą cenę. Tak przygotowaną wątrobę szczupaka można podawać jako niezależne danie, można z przystawką, można włożyć do sałatki.
uwielbiam podawać z sosem i świeżymi ziołami, smakuje mi lepiej. Polecam SOS Burnay, który można znaleźć tutaj:
//1000.menu/cooking/1157-sous-berne
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Wątroba szczupaka - 131 kcal/100g