wątroba szczupaka w kuchence mikrofalowej

można podawać z przystawką, można dodać do sałatki! Bardzo delikatne i smaczne danie dla miłośników ryb.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 93 % 26 g
tłuszcze 7 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
119 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
oczyszczamy wątrobę szczupaka ze wszystkich śladów żółci, myjemy i przenosimy na talerz.
wlej trochę wody na dno, sól pieprzową, połóż liść laurowy z boku. I włóż do kuchenki mikrofalowej na 15-20 minut.
to samo można zrobić w piekarniku, wystarczy wziąć zamkniętą formę, aby wątroba była bardziej soczysta.
w rezultacie otrzymasz domową wersję konserwy sklepowej i za znacznie niższą cenę. Tak przygotowaną wątrobę szczupaka można podawać jako niezależne danie, można z przystawką, można włożyć do sałatki.
uwielbiam podawać z sosem i świeżymi ziołami, smakuje mi lepiej. Polecam SOS Burnay, który można znaleźć tutaj:
//1000.menu/cooking/1157-sous-berne

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Wątroba szczupaka - 131   kcal/100g

Podobne przepisy