Sałatka Paryżel z wędzonym kurczakiem

Piękno, smak i prostota to główne składniki tej sałatki! Pomimo swojej wyśmienitej nazwy sałatka jest bardzo łatwa do przygotowania. Niezbędne składniki są prawie zawsze pod ręką. Przygotowuje się tak szybko, że można go bezpiecznie zaliczyć do kategorii "goście na wyciągnięcie ręki". Jednak ta sałatka & quot; Paryżel & quot; nie staje się mniej smaczna!
Irina TurkowaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 5 g
tłuszcze 67 % 16 g
węglowodany 13 % 3 g
174 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Warzywa i zioła należy dokładnie umyć, nogi uwolnić od kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paprykę, pomidor, ogórki i mięso kroimy w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko delikatnie wymieszaj, Posol do smaku i pięknie ułóż na porcjach na talerzach. Następnie posyp sałatkę kukurydzą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Opcjonalnie możesz dodać trochę oliwek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podlewamy majonezem i dekorujemy ziołami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sałatka jest gotowa. Smacznego!

nawiasem mówiąc, jeśli mięso wędzone zostanie zastąpione gotowanym mięsem, a majonez na oliwie z oliwek, sałatka okaże się dietetyczna.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wędzone udka - 220   kcal/100g

Podobne przepisy