Sałatka Paryżel z wędzonym kurczakiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Warzywa i zioła należy dokładnie umyć, nogi uwolnić od kości.
Krok 2:
Paprykę, pomidor, ogórki i mięso kroimy w paski.
Krok 3:
Wszystko delikatnie wymieszaj, Posol do smaku i pięknie ułóż na porcjach na talerzach. Następnie posyp sałatkę kukurydzą.
Krok 4:
Opcjonalnie możesz dodać trochę oliwek.
Krok 5:
Podlewamy majonezem i dekorujemy ziołami.
Krok 6:
Sałatka jest gotowa. Smacznego!
nawiasem mówiąc, jeśli mięso wędzone zostanie zastąpione gotowanym mięsem, a majonez na oliwie z oliwek, sałatka okaże się dietetyczna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wędzone udka - 220 kcal/100g