deser twarogowy w blenderze dla dzieci

pyszny i zdrowy deser dla najmłodszych. . Przechowuj puree w lodówce w szklanym lub ceramicznym pojemniku z hermetyczną pokrywką nie dłużej niż jeden dzień. Skonsultuj się z pediatrą przed wprowadzeniem tego dania do diety dziecka.
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 50 % 10 g
92 kcal
IG: 22 / 78 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść wszystkie przygotowane składniki w misce blendera.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Puree z twarogu, banana i truskawek w trybie "PULSE" przez 30 sekund.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podziel deser na 2 porcje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g

Podobne przepisy