skład / składniki
metoda gotowania
1) dodaj sól, pieprz do mięsa mielonego i dobrze wymieszaj rękami. Podziel na 4 równe części i uformuj płaskie okrągłe kotlety o średnicy bułki. I NIC WIĘCEJ!!! (bez jajka, bez bułki,bez cebuli)
2) pokrój pomidora w plastry o grubości około 3-4 mm
3) pokrój ogórki w paski. Aby nie wystawać poza bułkę
4) keczup mieszamy z musztardą
5) umyj liście sałaty
6) smażyć kotlety na średnim ogniu na oliwie z oliwek.
7) podczas smażenia kotletów podgrzewamy bułki w piekarniku o temperaturze 130 stopni lub na patelni. Smarujemy wnętrze bułek mieszanką keczupu i musztardy i kładziemy liść sałaty i kilka pasków ogórka na spodzie.
8) gdy tylko kotlety będą gotowe, natychmiast połóż je na ogórkach. I natychmiast, gdy kotlety są jeszcze gorące, włóż ser (aby lekko się stopił). Następnie plasterek pomidora i przykryj drugą częścią bułki.
9) jeść !!! :) Smacznego.
koszt produktów wynosi około 50-60 rubli. ale jest lepszy niż w fast foodach. Świetna opcja, aby zabrać dziecko do szkoły na przekąskę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g

