skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój bakłażana na kawałki 0,5 cm.
Krok 2:
Cukinię kroimy na kawałki 0,5 cm.
Krok 3:
Wymieszaj: keczup, majonez, czosnek, koperek
Krok 4:
Oto taka masa dla warstwy
Krok 5:
Ser trzy na tarce
Krok 6:
Zwiń cukinię w mące
Krok 7:
Tę samą procedurę wykonamy z bakłażanem
Krok 8:
Smażyć nasze kubki na oleju i układać warstwy w pojemniku (następnie musisz użyć kuchenki mikrofalowej, dlatego weź odpowiednie naczynia)
Krok 9:
Każdą warstwę posmaruj trochę naszym sosem
Krok 10:
I posyp trochę serem
Krok 11:
I tak każda warstwa, naprzemiennie cukinia i bakłażan
Krok 12:
Wyjdzie jakoś tak:)! Następnie w kuchence mikrofalowej przez 5 minut (wszystkie smaki się połączą)
Krok 13:
A teraz danie jest gotowe, możesz podać do stołu!
jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy! Cukinia i bakłażan to najbardziej odpowiedni produkt dla osób cierpiących na choroby przewodu pokarmowego. Posiadają duży zestaw substancji biochemicznych: białka, tłuszcze, kwasy organiczne, potas, wapń, miedź i fosfor. Dzięki temu cukinia jest lekkostrawna, a wraz z płynem usuwa z organizmu toksyczne substancje i nadmiar cholesterolu. Ze względu na zawartość soli potasu, które mają korzystny wpływ na czynność serca, bakłażany są zalecane dla osób starszych i osób cierpiących na choroby sercowo-naczyniowe. Substancje z bakłażana dobrze rozkładają tłuszcze. Warzywa te są zalecane do utraty wagi i miażdżycy. Regularne spożywanie potraw z bakłażana ma korzystny wpływ na równowagę soli. Dlatego zaleca się stosowanie diety bakłażana w przypadku zaburzeń metabolicznych, w szczególności dny moczanowej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Ketchup - 93 kcal/100g