Sałatka jarzynowa z fetą

kolejna odmiana słynnej greckiej sałatki. Sałatka warzywna jest bardzo zdrowa i smaczna.
IlovecookingAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 65 % 13 g
węglowodany 10 % 2 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój sałatę lodową, seler, ogórki, pomidory i fetę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż pokrojone warzywa i ser do miski. Pieprz i dodaj oliwę z oliwek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj sałatkę. I przygotuj się na zdrowy i pyszny posiłek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciesz się pyszną sałatką w dobrym nastroju!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Ser "feta" - 290   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy