Sałatka gruszkowa z orzechami

i lekki deser i pyszna przekąska! . Łatwe I Proste!Szybko I Łatwo!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 10 % 3 g
węglowodany 79 % 23 g
119 kcal
IG: 30 / 48 / 22

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min
obierz gruszki i nasiona, pokrój miąższ w kostkę, skrop je sokiem z cytryny, aby się nie ściemniały. Zostaw kilka kawałków, aby udekorować sałatkę.

do sosu dokładnie wymieszaj jogurt, cukier, cukier waniliowy, cynamon.

polej powstały sos gruszkowy. Delikatnie wymieszaj, dodając płatki owsiane i orzechy i włóż do salaterki. Udekoruj pozostałymi plasterkami gruszki i orzechami.

sałatkę należy zjeść niezwłocznie. W przeciwnym razie płatki zamienią się w owsiankę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal / 100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy