Sałatka gruszkowa z orzechami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
obierz gruszki i nasiona, pokrój miąższ w kostkę, skrop je sokiem z cytryny, aby się nie ściemniały. Zostaw kilka kawałków, aby udekorować sałatkę.
do sosu dokładnie wymieszaj jogurt, cukier, cukier waniliowy, cynamon.
polej powstały sos gruszkowy. Delikatnie wymieszaj, dodając płatki owsiane i orzechy i włóż do salaterki. Udekoruj pozostałymi plasterkami gruszki i orzechami.
sałatkę należy zjeść niezwłocznie. W przeciwnym razie płatki zamienią się w owsiankę.
do sosu dokładnie wymieszaj jogurt, cukier, cukier waniliowy, cynamon.
polej powstały sos gruszkowy. Delikatnie wymieszaj, dodając płatki owsiane i orzechy i włóż do salaterki. Udekoruj pozostałymi plasterkami gruszki i orzechami.
sałatkę należy zjeść niezwłocznie. W przeciwnym razie płatki zamienią się w owsiankę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal / 100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g

