domowe cukierki w kuchence mikrofalowej

pyszne i aromatyczne cukierki to bułka z masłem! Wszyscy w dzieciństwie gotowaliśmy takie lizaki-ile zepsutych łyżek...rondelek..))) Proponuję zapamiętać te słodycze i ugotować je za pomocą naszych "cudów kuchni" - kuchenki mikrofalowej i silikonowej formy)) kilka minut, proste składniki-i pyszne jest gotowe!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 82 g
326 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Tylko dwa proste składniki to cukier i sok. Mam sok ananasowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej ściśle 80 gramów cukru do szklanego pojemnika i dodaj 20 ml dowolnego soku lub kompotu. Włóż do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty i 20 sekund, moc 800W.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy kuchenka mikrofalowa jest wyłączona, ostrożnie (ponieważ słoik jest gorący) wyjmujemy pojemnik i dajemy 10-15 sekund, aby bąbelki opadły)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bierzemy silikonową formę, nie musimy niczego smarować, napełniamy ją syropem i wkładamy do lodówki, aby zestaliła się.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po całkowitym ostygnięciu cukierków - łatwo wyjmij je z formy i ciesz się)))))

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto takie słodycze))) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g

Podobne przepisy