domowe cukierki w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Tylko dwa proste składniki to cukier i sok. Mam sok ananasowy.
Krok 2:
Wlej ściśle 80 gramów cukru do szklanego pojemnika i dodaj 20 ml dowolnego soku lub kompotu. Włóż do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty i 20 sekund, moc 800W.
Krok 3:
Gdy kuchenka mikrofalowa jest wyłączona, ostrożnie (ponieważ słoik jest gorący) wyjmujemy pojemnik i dajemy 10-15 sekund, aby bąbelki opadły)
Krok 4:
Bierzemy silikonową formę, nie musimy niczego smarować, napełniamy ją syropem i wkładamy do lodówki, aby zestaliła się.
Krok 5:
Po całkowitym ostygnięciu cukierków - łatwo wyjmij je z formy i ciesz się)))))
Krok 6:
Oto takie słodycze))) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g