sos sałatkowy na soku jabłkowym

świeży, pyszny, zdrowy sos sałatkowy na lato! Proponuję przepis na sos sałatkowy z sokiem jabłkowym.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 91 % 53 g
węglowodany 7 % 4 g
488 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Włóż musztardę, przyprawy, olej roślinny do blendera i dobrze przebij.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sok jabłkowy i ocet balsamiczny, dobrze ubij do konsystencji 10% kwaśnej śmietany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g

Podobne przepisy