Sałatka krewetki grzyby ser

pyszna, obfita, przepyszna sałatka, którą pokochasz od razu! Spróbuj! Ta bezpretensjonalna na pierwszy rzut oka sałatka, którą moi domownicy proszą o gotowanie zawsze, gdy w domu są krewetki. Mąż po prostu uwielbia tę sałatkę, ponieważ jest bardzo satysfakcjonująca, chociaż nie jest fanem sałatek. Ponadto przedstawię ci przepis na pachnące krakersy w 5 minut. Zaczynajmy!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 22 % 7 g
204 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczarki w cienkich płytkach

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć grzyby na gorącej patelni na oliwie z oliwek. Osobno podsmażamy cebulę (zapomniałam sfotografować ten etap)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj szczyptę soli i ziół prowansalskich do łyżki oliwy z oliwek

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Chleb żytni kroimy w kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj z olejem roślinnym i włóż do kuchenki mikrofalowej na 3 minuty. Następnie wymieszaj i odstaw na kolejne 1,5-2 minuty

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pachnące krakersy są gotowe! A co najważniejsze bez wzmacniaczy smaku!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Trzy sery na grubej tarce

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Drobno posiekaj natkę pietruszki

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W salaterce układamy krewetki

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smażona cebula

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Tarty ser

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smażone grzyby

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj pietruszkę, dopraw majonezem

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż na talerzu, posyp krakersami. Gotowe! Możesz iść do stołu!

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Smacznego)

spróbuj, a nie pozostaniesz obojętny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal / 100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal / 100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal / 100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy