marynata do mięsa na piwie i kefirze
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do pierwszej marynaty, na piwie, w blenderze uderzamy: cebula, czosnek 20 gr., imbir, miód 1 łyżka, sól 20 gr., sumak, olej roślinny i dodaj piwo, wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 2:
Marynuj mięso przez 4 godziny, nie mniej.
Krok 3:
Dla drugiej marynaty, na kefirze, w blenderze przebijamy czosnek 20 gr., cytryna, sól 25 gr. i miód 1 łyżka. l., dodaj kefir i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Marynuj mięso przez 3-4 godziny, nie mniej
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sumak - 298 kcal/100g