marynata do mięsa na piwie i kefirze

mięso według tego przepisu jest marynowane, aby polizać palce! . Oferuję oryginalny przepis na marynatę na piwie i kefirze.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 53 % 9 g
116 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do pierwszej marynaty, na piwie, w blenderze uderzamy: cebula, czosnek 20 gr., imbir, miód 1 łyżka, sól 20 gr., sumak, olej roślinny i dodaj piwo, wszystko dobrze wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Marynuj mięso przez 4 godziny, nie mniej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dla drugiej marynaty, na kefirze, w blenderze przebijamy czosnek 20 gr., cytryna, sól 25 gr. i miód 1 łyżka. l., dodaj kefir i dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marynuj mięso przez 3-4 godziny, nie mniej

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sumak - 298   kcal/100g

Podobne przepisy