skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Woda powinna być gotowana na zimno.
Krok 2:
Dobrze umyj pomarańczę pod bieżącą gorącą wodą, aby zmyć wosk i wszystko, co jest na skórce. Wytrzyj i wyślij do zamrażarki na 3-4 godziny. Musimy go zamrozić, aby cała gorycz wyszła. I możesz wysłać całą noc.
Krok 3:
Następnie wyjmij mrożoną pomarańczę, pozwól jej się rozmrozić. Aby mu w tym pomóc - pokrój w kliny.
Krok 4:
Następnie musisz przepuścić pomarańczowe plasterki przez maszynę do mięsa. Siatka z najmniejszymi otworami.
Krok 5:
Wlać kleik zimną przegotowaną wodą i podpalić.
Krok 6:
Dobrze umyj palec))))) nasza masa powinna mieć taką temperaturę, abyś nie mógł tam trzymać palca)) Wyłącz.
Krok 7:
Następnie przefiltruj całą masę przez sito.
Krok 8:
Dodaj cukier do smaku. Łyżkowałam 8 łyżek. Ale następnym razem będę mniejszy. Kieruj się według własnych upodobań)
Krok 9:
Wyciśnij sok z połowy cytryny. Chcesz trochę kwaśności-dodaj więcej soku z cytryny. Dobrze wymieszaj, aby cukier się rozpuścił. Pozostaje tylko schłodzić)
Krok 10:
Wlewamy nasz sok pomarańczowy do szklanek i wzywamy wszystkich do ucztowania) uwierz mi-jest bardzo smaczny. I przydatne. I naturalne)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g