dwa litry soku z jednej pomarańczy

zaintrygowany? Spróbuj! Przepis nie zawiedzie, ale zaskoczy! Tak, tak!!! Nie pomyliłeś się. Dokładnie 2 litry soku otrzymasz z jednej pomarańczy! Używamy tylko naturalnych produktów-pomarańczy, cytryny, cukru, wody. I to wszystko) powiesz-to nie jest prawdziwy sok! A co kupujemy w pudełkach z nazwą- & quot; sok naturalny & quot;? Za niewielką kwotę oferujemy 1 litr soku i twierdzą, że jest to produkt naturalny))) a co jest w kompozycji? Solidne EEE??? Jako alternatywę proponuję przygotować ten sok. Spróbuj przynajmniej raz-uwierz mi, nie będziesz chciał więcej zakupionego soku) smak jest niesamowity! Naturalny! I zawsze wiesz, co piją twoje dzieci)))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
29 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Woda powinna być gotowana na zimno.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze umyj pomarańczę pod bieżącą gorącą wodą, aby zmyć wosk i wszystko, co jest na skórce. Wytrzyj i wyślij do zamrażarki na 3-4 godziny. Musimy go zamrozić, aby cała gorycz wyszła. I możesz wysłać całą noc.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wyjmij mrożoną pomarańczę, pozwól jej się rozmrozić. Aby mu w tym pomóc - pokrój w kliny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie musisz przepuścić pomarańczowe plasterki przez maszynę do mięsa. Siatka z najmniejszymi otworami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlać kleik zimną przegotowaną wodą i podpalić.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze umyj palec))))) nasza masa powinna mieć taką temperaturę, abyś nie mógł tam trzymać palca)) Wyłącz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie przefiltruj całą masę przez sito.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj cukier do smaku. Łyżkowałam 8 łyżek. Ale następnym razem będę mniejszy. Kieruj się według własnych upodobań)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyciśnij sok z połowy cytryny. Chcesz trochę kwaśności-dodaj więcej soku z cytryny. Dobrze wymieszaj, aby cukier się rozpuścił. Pozostaje tylko schłodzić)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlewamy nasz sok pomarańczowy do szklanek i wzywamy wszystkich do ucztowania) uwierz mi-jest bardzo smaczny. I przydatne. I naturalne)) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy