grillowany Abalone

ciekawy i pyszny przepis na piknik! Twoi znajomi będą mile zaskoczeni, gdy spróbują takiego przysmaku.
LUSSIYAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 42 % 15 g
węglowodany 36 % 13 g
239 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min
Raszetkę grilla należy naoliwić.
wyjmij małże z muszli. Wykonujemy nacięcia i usuwamy wnętrze. Opłucz tuszę, wróć do zlewu.
wymieszaj alkohol z sosem, sokiem z cytryny i solą. Skropić uchowce naszym sosem i szybko ułożyć & nbsp;muszle na ruszcie. Smażyć na węglu drzewnym przez 1 minutę. Następnie obróć mięso kolcami w zlewie i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
oto prosta przekąska dla smakoszy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Uchowce - 189   kcal/100g

Podobne przepisy