grillowany Abalone
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
Raszetkę grilla należy naoliwić.
wyjmij małże z muszli. Wykonujemy nacięcia i usuwamy wnętrze. Opłucz tuszę, wróć do zlewu.
wymieszaj alkohol z sosem, sokiem z cytryny i solą. Skropić uchowce naszym sosem i szybko ułożyć & nbsp;muszle na ruszcie. Smażyć na węglu drzewnym przez 1 minutę. Następnie obróć mięso kolcami w zlewie i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
oto prosta przekąska dla smakoszy.
wyjmij małże z muszli. Wykonujemy nacięcia i usuwamy wnętrze. Opłucz tuszę, wróć do zlewu.
wymieszaj alkohol z sosem, sokiem z cytryny i solą. Skropić uchowce naszym sosem i szybko ułożyć & nbsp;muszle na ruszcie. Smażyć na węglu drzewnym przez 1 minutę. Następnie obróć mięso kolcami w zlewie i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
oto prosta przekąska dla smakoszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Uchowce - 189 kcal/100g