truskawkowy napój owocowy

Super witaminowy napój rozświetlający jest po prostu niezbędny w letnie upały! Szczerze mówiąc, wcześniej próbowałem tylko soku żurawinowego ze sklepu, ale nigdy tego nie robiłem. Ale teraz jest sezon truskawkowy-i pomyślałam " A dlaczego nie zrobić tego niesamowitego drinka sama?". Powiedziane-zrobione! Okazało się po prostu pyszne-podobało się wszystkim, bez wyjątku! I przygotowuje się bardzo, bardzo prosto...
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 14 g
56 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto wszystkie niezbędne składniki napoju owocowego. Teraz jest sezon na świeże truskawki, ale możesz wziąć mrożone jagody, tylko nieznacznie zwiększyć ilość cukru-z jakiegoś powodu mrożone jagody są bardziej kwaśne niż świeże

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i posortuj truskawki, usuń ogony

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na tym etapie istnieje kilka opcji-wyciśnij sok za pomocą sokowirówki lub wytrzyj blenderem i wyciśnij sok przez sito lub gazę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Użyłam blendera

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wycisnąłem sok przez gazę. Jeśli czosnek, proces ten zajął mi więcej czasu, niż bym chciał, ponieważ sok nie chciał przechodzić przez dziury w gazie. Myślę, że przez sito byłoby szybciej, a z sokowirówką w ogóle piosenka...

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto wkładamy do rondla

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I wkładamy sok do lodówki - po pierwsze ostygnie, a po drugie wszystkie witaminy, które są tak bogate w jagody, zostaną zachowane

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj cukier i wodę do garnka

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść na kuchence i zagotuj, gotuj przez 1-2 minuty, aż cukier się rozpuści

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Filtruj syrop przez gazę, aby nie dostały się Kości

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Powstały syrop truskawkowy schładzamy

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wymieszaj z sokiem truskawkowym

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Nasz napój witaminowy jest już gotowy

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podawaj z lodem

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Mmmmmm... O wiele smaczniejszy niż sklep!

ten napój musi być na stole latem! A jeśli weźmiesz mrożone jagody, może przez cały rok! Spróbować

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy