skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto wszystkie niezbędne składniki napoju owocowego. Teraz jest sezon na świeże truskawki, ale możesz wziąć mrożone jagody, tylko nieznacznie zwiększyć ilość cukru-z jakiegoś powodu mrożone jagody są bardziej kwaśne niż świeże
Krok 2:
Umyj i posortuj truskawki, usuń ogony
Krok 3:
Na tym etapie istnieje kilka opcji-wyciśnij sok za pomocą sokowirówki lub wytrzyj blenderem i wyciśnij sok przez sito lub gazę
Krok 4:
Użyłam blendera
Krok 5:
Wycisnąłem sok przez gazę. Jeśli czosnek, proces ten zajął mi więcej czasu, niż bym chciał, ponieważ sok nie chciał przechodzić przez dziury w gazie. Myślę, że przez sito byłoby szybciej, a z sokowirówką w ogóle piosenka...
Krok 6:
Ciasto wkładamy do rondla
Krok 7:
I wkładamy sok do lodówki - po pierwsze ostygnie, a po drugie wszystkie witaminy, które są tak bogate w jagody, zostaną zachowane
Krok 8:
Dodaj cukier i wodę do garnka
Krok 9:
Umieść na kuchence i zagotuj, gotuj przez 1-2 minuty, aż cukier się rozpuści
Krok 10:
Filtruj syrop przez gazę, aby nie dostały się Kości
Krok 11:
Powstały syrop truskawkowy schładzamy
Krok 12:
Wymieszaj z sokiem truskawkowym
Krok 13:
Nasz napój witaminowy jest już gotowy
Krok 14:
Podawaj z lodem
Krok 15:
Mmmmmm... O wiele smaczniejszy niż sklep!
ten napój musi być na stole latem! A jeśli weźmiesz mrożone jagody, może przez cały rok! Spróbować
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g