Sałatka owocowa na śniadanie

wspaniałe proste danie, łatwo zastępuje zakupione słodycze! Przepis został wymyślony spontanicznie, teraz często go robimy.
Tatiana EAOAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 18 g
82 kcal
IG: 39 / 33 / 28

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój dużego banana w półpierścienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój nektaryny w kostkę 0,5 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj miód i dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp cynamonem i ponownie wymieszaj. Możesz pozostawić do zaparzenia na 10 minut.

bardzo smaczny deser do każdego posiłku.Jeśli nie lubisz miodu, możesz doprawić naturalnym jogurtem bez dodatków.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Nektaryna - 48   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy