Coleslaw z zieloną cebulą i koperkiem

bardzo smaczna i zdrowa sałatka dla sylwetki!!! Spróbować)
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 2 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 41 % 7 g
95 kcal
IG: 86 / 0 / 14

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

posiekaj kapustę, lekko zetrzyj rękami, aż pojawi się sok. Drobno posiekaj cebulę i koperek, połącz z kapustą, skrop sokiem z cytryny, dodaj sól, cukier, dopraw olejem, wymieszaj. Podczas serwowania udekoruj ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy